Arrenca el Hub Olympe Emprende, un espai de suport a l’emprenedoria femenina a Andalusia, Catalunya i Galícia
19493
post-template-default,single,single-post,postid-19493,single-format-standard,bridge-core-3.0.8,qi-blocks-1.2.5,qodef-gutenberg--no-touch,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-29.5,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,qode_header_in_grid,qode-wpml-enabled,wpb-js-composer js-comp-ver-6.10.0,vc_responsive

Arrenca el Hub Olympe Emprende, un espai de suport a l’emprenedoria femenina a Andalusia, Catalunya i Galícia

Arrenca el Hub Olympe Emprende, un espai de suport a l’emprenedoria femenina a Andalusia, Catalunya i Galícia

Aquest mes de juny marca l’inici del Hub Olympe Emprende, una iniciativa dissenyada per impulsar i consolidar projectes d’Economia Social i Solidària liderats per dones a Andalusia, Catalunya i Galícia, posant un focus especial en l’àmbit rural. El Hub Olympe Emprendre ofereix un programa de suport complet que inclou els espais d’incubadora, acceleradora i acadèmia, a més de la creació d’una comunitat interterritorial transversal.

El Hub Olympe Emprende neix d’una col·laboració entre diverses entitats amb una forta presència a les seves respectives comunitats: Genera+ S.Coop.And i Associació Creacciona Innovació i Emprenedoria Social a Andalusia, Abeluria S.Coop. Galega a Galícia, i Tandem Social SCCL a Catalunya. El programa Hub Olympe Emprende sorgeix després de l’impuls de tres edicions del projecte Olympe Emprende, recolzat per la convocatòria POISES 2020-2023. Aquest nou programa cerca incorporar els aprenentatges obtinguts i crear un entorn més integral per superar les barreres que afronten les dones a l’hora d’emprendre.

El Hub Olympe Emprende compta amb el cofinançament del Fons Social Europeu Plus (FSE+), en el marc de la convocatòria del Programa d’Ocupació, Formació, Educació i Economia Social (EFESO), impulsat per la Confederació Espanyola d’Economia Social (CEPES).

 

Qui hi pot participar?

El programa està obert a totes aquelles dones i equips liderats per dones que vulguin emprendre o consolidar el seu propi projecte amb valors de l’Economia Social i Solidària a Andalusia, Catalunya o Galícia i que, preferiblement, però no de manera excloent, pertanyin al medi rural. L’objectiu del hub és donar suport i totes les eines necessàries a les dones emprenedores perquè puguin desenvolupar i impulsar els seus projectes. D’aquesta manera, es contribueix a:

  • Reduir la bretxa de gènere i afrontar les dificultats de l’emprenedoria femenina.
  • Combatre el desequilibri poblacional entre zones urbanes i rurals.
  • Expandir i promoure un model econòmic i social just i sostenible.

 

Què ofereix el Hub Olympe Emprende?

Formar part de la comunitat del Hub Olympe Emprendre vol dir comptar amb un complet programa de suport que inclou:

  • La incubadora, un espai d’acompanyament i formació adreçat a dones o equips liderats per dones que tirin endavant idees de negoci o projectes que encara no estan constituïts i es troben en una fase llavor. Aquests projectes seran acompanyats per donar-li forma a la idea inicial i, quan correspongui, iniciar el procés de constitució com a cooperatives, amb el corresponent suport legal i financer per a aquesta constitució.
  • L’acceleradora, un espai intensiu de 5 mesos dissenyat per catapultar les empreses de l’economia social liderades per dones i amb menys de 8 mesos de vida des de la seva constitució. L’acceleradora ofereix formacions, acompanyaments i sessions de coaching personalitzades per impulsar i consolidar les empreses, millorar els models de negoci i establir connexions estratègiques amb l’ecosistema emprenedor, generant un ambient inclusiu i empoderador.
  • L’acadèmia, un espai virtual d’aprenentatge dinàmic i accessible per a totes les participants. Aquí podran explorar al seu ritme una rica varietat de recursos dissenyats per enriquir el seu viatge emprenedor.
  • La comunitat, un espai col·laboratiu on les dones emprenedores poden llançar i consolidar iniciatives d’economia social, formant part d’una comunitat interterritorial de suport i creació de xarxes.

Què cal fer per participar-hi?

Per participar en el programa només cal emplenar el formulari d’inscripció del programa. Les inscripcions estan sempre obertes, permetent a les persones interessades unir-se al programa en qualsevol moment. L’espai d’incubadora està sempre obert i de manera continuada, adaptant-se al ritme de cada emprenedora. Per altra banda, l’acceleradora té una convocatòria anual. La pròxima convocatòria tindrà lloc el gener de 2025.

Per a més informació i per inscriure’s, consultar el lloc web del Hub Olympe Emprende.