Arrenca la campanya per activar més d’un miler de Comunitats Energètiques
18677
post-template-default,single,single-post,postid-18677,single-format-standard,bridge-core-3.0.8,qi-blocks-1.2.5,qodef-gutenberg--no-touch,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-29.5,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,qode_header_in_grid,qode-wpml-enabled,wpb-js-composer js-comp-ver-6.10.0,vc_responsive

Arrenca la campanya per activar més d’un miler de Comunitats Energètiques

Arrenca la campanya per activar més d’un miler de Comunitats Energètiques

Avui donem tret de sortida a la campanya per impulsar la creació de més d’un miler de Comunitats Energètiques des de l’economia social i solidària a tot Catalunya, que promou Som Comunitats, una iniciativa d’intercooperació entre Som EnergiaSom MobilitatCoopdevs i e-Plural (EPIArkenovaSuno i Tandem Social)

Tenim l’objectiu de promoure la generació i el compartir de serveis energètics de forma col·lectiva i local.  És per fer aquest salt, des del projecte Som Comunitats animem a la ciutadania, l’administració pública i la indústria a sumar-s’hi i activar entre totes més d’un miler de Comunitats Energètiques de l’economia social.

Suma’t a la teva Comunitat!

Sumar-s’hi és fàcil, només cal anar al mapa que hi ha a la web de Som Comunitats i buscar el vostre municipi. Allà trobareu una Comunitat Energètica on inscriure-us. Quan l’objectiu de persones estigui assolit, serà el moment d’organitzar una primera trobada per començar a caminar per fer realitat la Comunitat. 

A través de les Comunitats Energètiques, les persones de cada municipi ens podem organitzar per activar i compartir serveis energètics, com per exemple, instal·lar plaques fotovoltaiques, compartir vehicles elèctrics, fer compres col·lectives de llenya o il·luminació led i rehabilitació d’edificis entre molts d’altres.

Sabem que la suma de moltes persones pot generar una energia imparable. Aquest és l’objectiu si volem fer possible una transició energètica lliure d’energies fòssils, 100% renovable, democràtica, descentralitzada i local.  Per fer-ho possible volem facilitar també la creació d’una Xarxa de Comunitats Energètiques de l’economia social. El mes de maig vam organitzar una 1a Trobada a Mataró i el mes passat una 2a Trobada a Manresa, de la que us avancem el vídeo resum de com va anar i de la que ben aviat publicarem una nova notícia amb tots els continguts que s’hi van generar:

Des de Som Comunitats treballem per cobrir les necessitats de les Comunitats Energètiques en tot el seu cicle de vida a través de recursos i assessorament. Entre els serveis que oferim hi ha el desenvolupament d’una eina digital perquè cada Comunitat Energètica pugui gestionar fàcilment i des d’un sol lloc els seus serveis comunitaris i energètics com ara, plaques solars, vehicles elèctrics o auditories sobre estalvi energètic. Les cooperatives amb les qui estem intercooperant per promoure Som Comunitats provenen del sector de l’energia, la tecnologia i la consultoria estratègica d’empreses de l’economia social: Som Mobilitat, Coopdevs i ePlural (EPI, Arkenova, Suno i Tandem Social). Per estar al dia i rebre les novetats d’aquest projecte d’intercooperació, et pots subscriure a les notícies

Som Comunitats rep el suport del Programa d’Economia Social i Solidària, el Tercer Sector i les Cooperatives del Departament d’Empresa i Treball de la Generalitat de Catalunya dins del marc de Projectes Singulars 2022-2023.