Finalitza la IV edició del programa “Construïm en Femení”
17132
post-template-default,single,single-post,postid-17132,single-format-standard,bridge-core-3.0.8,qi-blocks-1.2.5,qodef-gutenberg--no-touch,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-29.5,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,qode_header_in_grid,qode-wpml-enabled,wpb-js-composer js-comp-ver-6.10.0,vc_responsive

Finalitza la IV edició del programa “Construïm en Femení”

Finalitza la IV edició del programa “Construïm en Femení”

El passat 24 de juliol es va celebrar l’entrega de premis virtual de la 4a edició del programa, impulsat per Barcelona Activa, Construïm en Femení. Aquest programa reconeix l’esforç, l’impacte social, mediambiental i de bon govern, així com la viabilitat dels projectes que han estat acompanyats al llarg dels darrers sis mesos.
El programa ofereix diferents eines a les participants per desenvolupar el seu projecte en diferents fases: des d’acompanyament, a formació en les diferents fases del desenvolupament del seu projecte i les recolza oferint un programa de formació amb visió de gènere.

El jurat, va estar composat per:

 • Betlem Parés – Representant de la XMESS i Coordinadora de Serveis a les Persones i Promoció Econòmica a l’Ajuntament de Manlleu
 • Clara Soler – Comunicació, mitjans i esdeveniments, Fiare Banca Etica
 • Emi Pallàs – Directora de Desenvolupament Econòmic de Proximitat, Barcelona Activa
 • Carme Giménez – Representant de l'eix feminista de Federació de Cooperatives de Treball de Catalunya
 • Laia Grabulosa – Directora de La Confederació del Tercer Sector Social
 • Maravillas Rojo – Tinent d’alcalde de l’Ajuntament de Barcelona (1995-2007) i Secretària General de Treball del Ministeri de Treball i Immigració d’Espanya (2008-2010)
 • Maria José Blanco – Responsable del Programa de Creació d’Empreses, Barcelona Activa
 • Mavi Vilatoro – Sòcia fundadora de Mammaproof
 • Roser Hernández – Sots-directora general d’Economia Social, Tercer Sector i les Cooperatives, Generalitat de Catalunya
 • Sonia Ruiz – Directora de Gender Mainstreaming, Ajuntament de Barcelona
 • XES – Natalia Garrido representant de la Comissió de Feminismes
  —-

Els dos projectes guanyadors del programa d’enguany van ser “Mengem amb sentit”, que té per finalitat acompanyar a les famílies de Barcelona, i de l’àrea metropolitana, a través de vivències positives a canviar els seus hàbits de consum actuals cap a una alimentació sana, justa i sostenible (@mengemambsentit), i “Abrazo Cultural”, una organització que posa a la persona al centre, té una visió molt inclusiva i apoderadora, i treballa la inclusió social a la ciutat amb una visió comunitària.

De gener a juliol, l’equip de Tandem Social integrat per l’Andrea Farràs, l’Alena Collado i l’Ana Ayuso, ha format i acompanyat a 18 projectes liderats per dones amb vocació transformadora en el marc de l’economia social i solidària, amb la finalitat d’ajudar-les a fer realitat organitzacions sostenibles i amb un alt impacte.

El programa, pensat i estructurat per ésser presencial, es va adaptar, ràpida i exitosament, a la situació d’alarma sanitària, gràcies a l’empeny i flexibilitat tant de les participants com de les formadores, internes i externes a la nostra organització, a format virtual.

L’enhorabona a les guanyadores i tot el nostre reconeixement i millors desitjos a totes les participants de l’edició 2020.