B-MINCOME, projecte pilot de lluita contra la pobresa i la desigualtat en zones desafavorides de Barcelona. 
16611
post-template-default,single,single-post,postid-16611,single-format-standard,bridge-core-3.0.8,qi-blocks-1.2.5,qodef-gutenberg--no-touch,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-29.5,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,qode_header_in_grid,qode-wpml-enabled,wpb-js-composer js-comp-ver-6.10.0,vc_responsive

B-MINCOME, projecte pilot de lluita contra la pobresa i la desigualtat en zones desafavorides de Barcelona. 

B-MINCOME, projecte pilot de lluita contra la pobresa i la desigualtat en zones desafavorides de Barcelona. 

El B-MINCOME és un projecte que s’acull dins el programa Urban Innovative Actions de la UE. El projecte tracta de testejar l’eficiència i l’eficàcia de combinar un ajut econòmic en la forma d’un Suport Municipal d’Inclusió amb polítiques actives sociolaborals a deu barris de l’Eix Besòs de Barcelona.

El B-MINCOME desenvolupa una política integral per tal de combatre la pobresa i l’exclusió social. Això representa la combinació d’una política pública passiva, en forma d’un Suport Municipal d’Inclusió o ajut econòmic, amb quatre polítiques actives sociolaborals:

  • Un pla combinat de formació i ocupació en projectes de coproducció
  • Accions per fomentar l’economia social i cooperativa
  • Ajuts a l’habitatge
  • Programa de participació en xarxes comunitàries

 

Es tracta d’un projecte innovador que preveu invertir directament en les persones i buscar, alhora, una millora dels seus entorns locals immediats, els seus barris i districtes.

Dins el marc de les accions per fomentar l’economia social i cooperativa, Tandem Social participa donant a conèixer altres formes possibles d’economia, formant  als participants en l’economia social i solidària i fomentant una emprenedoria conscient i compromesa amb l’entorn i la societat com una de les possibles vies per combatre l’exclusió social.

Més informació sobre el projecte B-MINCOME